• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Programy antynikotynowe a zmniejszenie palenia tytoniu.

Dokonując zakupów w dużym supermarkecie, co niemalże jest nieodzownym punktem zakupów spełnianym co jakiś czas, widzimy różne artykuły spożywcze zachwalane w marketingach jako super zdrowe, zawierające w sobie lub to cykl witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niesłychanie ogromny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki czy bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – więcej na witrynie ANCHOR. Wszelcy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego jedzenia pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości doskonałe dla zdrowia, dużo mikroelementów, otrębów, które mają zbawienny wpływ na stworzony przez nas układ trawienny. Niemniej jednak musimy uważać, decydując się na kupno chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy tylko ciemne, a nie razowe. Producenci pieczywa wielokrotnie stosują takie triki, że dodają do pieczywa stereotypowego, pszennego albo żytniego karmel, odrobinę ziarna słonecznika i wyprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób wyłącznie razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu ludzkiego żadnych wartości.

1. Kup teraz

2. Przeczytaj więcej

3. Szczegóły

4. Więcej informacji

5. Dowiedz się więcej

Categories: Zdrowie

Comments are closed.